Reis info!

Gezondheid, paspoort en visa

Ontspannen op reis kunnen begint natuurlijk met een goede voorbereiding.
Op deze pagina’s vindt u daarom nuttige informatie over de luchthaven Schiphol, bagagevoorschriften en inchecktijden.

Voor uw vlucht 
Wij verzoeken u minimaal 2 uur voor uw vlucht in te checken. 

De check-in balie is voor alle Europese vluchten 3 uur van te voren geopend. 

Voor intercontinentale vluchten is dat 3 uur voor vertrek van de vlucht.

Handbagage
In verband met additionele veiligheidsmaatregelen is pré check-in helaas niet langer mogelijk. Het is toegestaan maximaal 1 stuk handbagage (max. 5 kg.) aan boord mee te nemen. Belangrijke informatie over visums en verplichte inentingen voor de verschillende landen die u wilt bezoeken.

Beperkingen per land
Elk land heeft zijn eigen voorschriften en beperkingen voor bezoekers van verschillende nationaliteiten.

Inentingen
Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn inentingen of andere voorzorgsmaatregelen, zoals malariatabletten, aan te raden of zelfs vereist. Soms moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden ingenomen/toegediend.
Zorg dat u vier tot zes weken vóór uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken.
Medische voorzieningen op de luchthaven op Amsterdam Airport Schiphol is 24 uur per dag een Eerste Hulp post geopend voor vergeten medicijnen, ‘fit for flight’-verklaringen en (spoedeisende) eerste hulp. De Eerste Hulp post bevindt zich in vertrekhal 2, boven incheckbalie 16.

Travel Clinics
Passagiers in Nederland kunnen bij zes gespecialiseerde Travel Clinics terecht voor inentingen, antimalariamiddelen en advies over andere voorzorgsmaatregelen. Deze kunnen variëren naargelang de aard van uw reis, de duur van uw verblijf en uw
gezondheid. Medewerkers van de Travel Clinic beschikken over actuele gezondheidsinformatie voor alle bestemmingen.

Het maken van een afspraak is niet nodig. Op de volgende locaties kunt u terecht voor vaccinaties en advies over reizen en gezondheid. Nieuwe regels voor uw handbagage op alle vliegvelden binnen de Europese Unie vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU), Zwitserland, Noorwegen en
IJsland dezelfde, nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen.
Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in uw handbagage:
1. u kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter
2. deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak
3. per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen
4. de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter
5. de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.

De doorzichtige plastic zak kunt u van huis meenemen. 
Tijdens de introductieperiode ontvangt u de doorzichtige plastic zak gratis op alle Nederlandse luchthavens.

Er zijn drie uitzonderingen:
* babyvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis;
* medicijnen voor gebruik gedurende de gehele reis;
* speciale dieetvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis.
Na de ticket- en paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese vliegtuigmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord – wanneer nodig – voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgende luchthaven moet overstappen mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van uw handbagage,

Bij de ticket- en handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. De doorzichtige plastic zak moet gemakkelijk dicht kunnen en gesloten zijn. Ook jassen, colbertjasjes en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cresta WhatsApp Chat
Send via WhatsApp